Volledig scherm
Een warmtepomp kan een alternatief zijn voor de cv-ketel. © ANP

Nijmegen start in het najaar met campagne over aardgasvrij wonen

NIJMEGEN - Om Nijmegenaren te verleiden energiebesparende maatregelen te nemen aan hun woning, start de gemeente Nijmegen in het najaar een brede promotiecampagne.

In het kader van het project Aardgasvrij Nijmegen worden alle huurders, woning- en pandeigenaren benaderd om met name isolatiemaatregelen te treffen. Nijmegen informeert en adviseert over bouwkundige aanpassingen die de energienota omlaag brengen en stimuleert ook om dit samen te doen met buurt- en wijkbewoners.

Het is nog niet duidelijk hoe de complete stad in 2045 gasvrij kan zijn, omdat nog veel technieken verder ontwikkeld moeten worden of zelfs nog ontdekt moeten worden. Isoleren kan altijd. Dat valt onder de 'no-regret-maatregelen': ingrepen waar je geen spijt van krijgt dus. 

Lening

De Dukenburgse wijken Zwanenveld, Meijhorst en Lankforst zijn als eerste aan de beurt, net zoals Hengstdal en Bottendaal. Bewoners hoeven niet in die wijken te wonen om nu al te gaan isoleren. Voor het werk is geen subsidie beschikbaar. ,,Wel hebben we duurzaamheidsleningen", zegt wethouder Harriët Tiemens. ,,Die kunnen vrijwel onbeperkt verstrekt worden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.