Een reeks studentenhuizen in de Nijmeegse Burghardt van Den Berghstraat. Omwonenden van studentencomplexen in meerdere delen van de stad klagen al jaren over overlast. Onder meer van massa's fietsen op de stoepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een reeks studentenhuizen in de Nijmeegse Burghardt van Den Berghstraat. Omwonenden van studentencomplexen in meerdere delen van de stad klagen al jaren over overlast. Onder meer van massa's fietsen op de stoepen. © Bert Beelen

Nijmegen stelt verkamerverbod in: ban op pandjes melken moet overlast tegengaan

NIJMEGEN - De overlast door verkamering in Nijmegen moet aan banden worden gelegd. En er moeten meer huizen overblijven voor woningzoekers. Om dat te bereiken voert de stad een ban in op het ombouwen van panden tot (studenten)complexen. Verkameren wordt verboden.

10 reacties

 • Marjan Verdijk

  1 jaar geleden
  Slecht nieuws voor mensen die geen heel huis kunnen betalen. Met name jongeren en studenten zullen nu nog moeilijker aan een kamer kunnen komen! Wat een wanbeleid.
 • Bart del Wetering

  1 jaar geleden
  Too little, too late
 • Peter Looyenga

  1 jaar geleden
  In plaats van de studenten die overlast veroorzaken stevig aan te pakken gaat Nederland weer "polderen" (of is dit toch stiekum kolderen?). Er is een gigantische woningnood en dus... mag een pand niet meer onderverdeeld worden. Het mag eigenlijk ook niet verhuurd worden als men "te ruim" woont en dan? Dan nog maar een paar jaar extra wachten totdat er woonruimte vrij komt. Leuker kunnen ze het niet maken!
 • Leon Graaf

  1 jaar geleden
  Dus zijn er straks nog minder kamers en woningen beschikbaar voor starters. Nu zijn er al 6.000 te weinig woningen in de stad. Wat gaat links doen voor deze starters?
 • Thera Hagedoorn

  1 jaar geleden
  Heel goed. Er moeten meer echte studenten panden komen. In USA wonen studenten op de campus van de universiteit. Waarom kan dat hier niet? Zo kun je huisjesmelkers ook weren..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen