Studentenhuis in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Studentenhuis in Nijmegen. © Eveline van Elk

Nijmegen stopt met controles op illegale kamers: bang voor schadeclaims

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen controleert dit jaar niet meer op illegaal verkamerde panden, veelal studentenhuizen. Klachten van buurtbewoners over overlast worden wél opgepakt. Nijmegen maakt voorlopig even pas op de plaats, omdat zij in de juridische strijd in drie zaken in het ongelijk is gesteld door de rechtbank in Arnhem. 

12 reacties

 • Kamerbreed Nijmegen

  2 jaar geleden
  Maak als belastingbetaler uw borst alvast maar nat! Ons stadsbestuur houd nl. wel van een gokje, ….....met uw geld Schadeclaims waar onze bestuurders rekening mee moeten houden de komende periode; ; Tiemstra pand € 4.000.000,- Huisjesmelkers die onterecht vanaf 2015 geen vergunning hebben gekregen € 3.000.000,- Rigtergroep € 800.000,- Bosweg Hilckman € 450.000,- over de afgelopen 2 jaar aan (zinloze naar nu blijkt) handhaving illegale panden ……………. Wat werd er ook al weer gezegd door onze bestuurders?; "Heb geduld alles onder controle".
 • Kamerbreed Nijmegen

  2 jaar geleden
  Verantwoordelijk wethouder Harriët Tiemens ziet daar niets in. ,,Wat bereik je daarmee? Het illegaal verkameren zal doorgaan.” Kan ze mij dan uitleggen waarom er nu wel een vuurwerkverbod is wat door haar gesteund werd
 • Tony

  2 jaar geleden
  Ja, en daar is ze weer. Alles, maar dan ook echt alles waarbij mevrouw Tiemens betrokken is verandert in een grote puinhoop. In dit geval zijn willekeur en onvoorbereid te werk gaan, de symptomen van haar ondeskundig handelen. Versmallen Graafseweg en situatie Waalbrug zijn andere voorbeelden. Op naar het volgende echec.
 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  De juristen van gemeente Nijmegen lopen keer op keer stuk. Begin pas een zaak als je zeker bent dat je de feiten op een rij hebt maar dan ook alle feiten! . Rechtsgang draait alleen hierop. Ik weer niet of de juristen van de gemeente zelf zijn of gedetacheerd, maar na jaren geknoei moeten ze er uit worden gegooid. 
 • CCC

  2 jaar geleden
  Nijmegen zou bestraft moeten worden vanwege het niet handhaven van wetgeving! Je kunt niet selectief handhaven, dan verlies je vertrouwen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.