Nijmeegse ochtendspits buiten coronatijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmeegse ochtendspits buiten coronatijd. © Paul Rapp

Nijmegen veiliger: meer wegen van 50 naar 30 kilometer per uur en overal Schoolzones

NIJMEGEN - De 30-kilometerwegen in Nijmegen krijgen de komende jaren een nieuwe inrichting, zodat bestuurders daar echt langzamer gaan rijden. Elk jaar worden vijf van die straten aangepakt, met name in Hazenkamp, Heseveld en Hees. Verder wordt een aantal 50-kilometerwegen afgewaardeerd naar 30. 

8 reacties

 • gekke Henkie

  1 maand geleden
  Ja hoor terug naar 30 km terwijl de fietser als gekken rijden .En als automobilist maar steeds meer wegenbelasting gaan betaling en daarvoor terug steeds meer maatregelen on de automobilist dwars te liggen
 • Koos Tabak

  1 maand geleden
  AUB ook ringstraten Nijmegen centrum meepakken. Deze zijn levensgevaarlijk voor fietsers! Deze zogenaamde "auto is hier te gast" straten zijn een lachertje. Gaat om van Welderen- / van Broeckhuysen- en Betouwstraat. Hier is veel geld tegen aangegooid met erg weinig resultaat. Ik maak zelf dagelijks gevaarlijke situaties mee en zie dat ook bij anderen. Auto's rijden hier vaak zeer hard. Handhaving gebeurt nooit. Waarom zijn deze straten niet zoals de Hertogstraat aangelegd met fietsstroken?
 • Jan Witt

  1 maand geleden
  Mooi, en nu maar hopen dat er ook eens wordt doorgepakt! Want er worden al jaren mooie studies uitgevoerd (door kostbare bureaus als Goudappel) met adviezen die nooit worden gerealiseerd. De ene na de andere projectleider komt en gaat, waardoor ideeën telkens opnieuw de kast ingaan, etc. En anders gooit Tiemens de deur wel dicht, omdat er geen budget is/ het project niet voldoende bijdraagt aan haar persoonlijke PR...
 • E.E. Nonkel

  1 maand geleden
  Veiliger, schmeiliger. Al die arme automobilisten moeten nu drie minuten eerder van huis.
 • J A van Dinter

  1 maand geleden
  Goed idee. Maar dan ook de fietsers op hun verantwoordelijkheden gaan wijzen en zonodig bekeuren bij bewust geaakte verkeersovertredingen. Bv door rood licht met 3 of meer naast elkaar enz enz. Het is niet altijd de schuld van de automobilist.
 1. Toch geen Zevenheuvelenloop in voorjaar: voor het eerst sinds 1984 geen Nijmeegse hardloopklassieker
  PREMIUM

  Toch geen Zevenheuve­len­loop in voorjaar: voor het eerst sinds 1984 geen Nijmeegse hardloop­klas­sie­ker

  NIJMEGEN - Er komt geen (uitgestelde) Zevenheuvelenloop 2020 in dit voorjaar. Omdat het vanwege de coronacrisis nog steeds niet is toegestaan evenementen te houden, heeft de organisatie deze week moeten besluiten de 37ste editie helemaal af te gelasten. Het is voor het eerst sinds 1984, toen de eerste Zevenheuvelenloop werd gehouden, dat de Nijmeegse hardloopklassieker niet doorgaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man (30) overleden na val van dak
  Play

  Man (30) overleden na val van dak

 2. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

Nijmegen e.o.