Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Beelen

Nijmegen wil meer geld voor aanpak illegale studentenhuizen

NIJMEGEN - De strijd tegen illegale studentenhuizen in Nijmegen verloopt stroef. Dat blijkt uit een evaluatie van het college van burgemeester en wethouders. Het college wil dat meer geld vrijkomt voor de aanpak van illegale verkamering in de stad, zeker met de drukke zomermaanden voor de boeg.

De evaluatie kwam woensdagavond aan bod in de Nijmeegse gemeenteraad. Exact één jaar geleden begon Nijmegen de jacht op illegale studentenhuizen en dubieuze huisjesmelkers. De boodschap was helder: wie geen vergunning heeft voor verkamering, moet per direct stoppen met verhuur.

Wethouder Harriët Tiemens wees vijf wijken aan waar het meest overlast bestond: daar zou de omgevingsdienst als eerste moeten controleren en - waar nodig - ingrijpen. Vorig najaar is een begin gemaakt met controles in de wijken Bottendaal en Nijmegen-Oost.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.