De Nijmeegse wijk Bottendaal, waar veel studenten wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nijmeegse wijk Bottendaal, waar veel studenten wonen. © Bert Beelen

Nijmegen wil meer studenten naar Dukenburg en Lindenholt, maar ziet niets in ‘kamerquotum’ voor populaire wijken

NIJMEGEN - Nijmegen moet studenten meer stimuleren om in stadsdelen als Dukenburg en Lindenholt te gaan wonen. Dat is één van de speerpunten uit de evaluatie over het Nijmeegse kamerverhuurbeleid, die deze week is verschenen.

4 reacties

 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Ik blijf erbij, het zou logischer zijn als de Radboud ipv. protserige nieuwe faculteiten eens wat meer studentenflats op de campus bouwt. Nu breken ze bestaande gebouwen af om er grasveldjes van te maken zodat de protserige nieuwe faculteit nog beter oogt en laten de gemeente ervoor opdraaien om al die studenten te huisvesten.
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Studenten willen niet voor niets in die populaire wijken zitten, daar is tenminste wat te doen. Aan de verkeerde kant van het kanaal is geen drol te doen en wil niemand wonen. En dan hebben we het nog niet eens over de afstanden tot de campus. Het zou wel goed voor de tere studentjes zijn, want dan zien ze eens hoe diversiteit er in het echt uitziet en hoe leuk het wonen is in een wijk die als los internationaal zand aan mekaar hangt ipv in een blanke hipster deugwijk.
 • S Schiltmans

  1 maand geleden
  's Nachts terug fietsen vanaf het centrum naar Lindenholt of Dukenburg zal erg onaantrekkelijk zijn (zeker voor de de dames). Er is in die wijken ook niets te doen qua studentenactiviteit. Ik ben benieuwd hoe populair Vossendijk blijft als Phocas daar weg is. Misschien eerder een studentencomplex bouwen in Nijmegen Noord?
 • Y. Vanden Berg

  1 maand geleden
  Ik snap niet waarom er niet gewoon meer studentenflat gebouwd worden en lege panden (NIET woonhuizen ) ongebouwd worden voor dit doel. Er zijn zoveel leegstaande grote gebouwen Huisjesmelker zouden gestopt moeten worden want deze verpauperen onze straten.
 1. Ze waren op zoek naar iets geelzwarts, desnoods naar een paar wespen
  PREMIUM
  column marcel rözer

  Ze waren op zoek naar iets geelzwarts, desnoods naar een paar wespen

  In een poging te duiden, dit verhaaltje. Zondagmiddag kreeg ik een appje: ‘Arnhem dood’, plus drie (rood‐zwart‐groene) hartjes. De afzender studeert medicijnen en is onderdeel van een voetbalteam waarvan ik trainer/coach ben. Dat achteloze zinnetje over zijn studie staat er om u mee te nemen in de gedachtegang dat veel jonge mannen van allerlei pluimage opgefokt waren, afgelopen zondag. Maar waarom?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.