Museum Het Valkhof.
Volledig scherm
Museum Het Valkhof. © ANP XTRA

Nijmegen wil Museum Het Valkhof kopen

NIJMEGEN - Gemeente Nijmegen wil Museum Het Valkhof kopen. Die aankoop is onderdeel van het reddingsplan van 14 miljoen voor het museum. 11 miljoen daarvan komt van de gemeente, maar die vindt dit een te hoge investering in een gebouw dat niet van de gemeente zelf is. 

27 reacties

 • Rich

  3 jaar geleden
  Net gelezen het gaat niet door geen geld voor Nijmegen heeft meer verlies dan eerst.
 • Bloempje

  3 jaar geleden
  Beste gemeente, vraag gewoon eens, wat heel normaal is, wat de inwoners hier van vinden. Alles gaat omhoog, afvalzakken, belasting. Hoe kun je dan in überhaupt aan zoiets denken, een gebouw wat steeds maar weer verlies lijd.
 • Niels

  3 jaar geleden
  Ze kunnen toch wat schilderijen op marktplaats verkopen ? Zo doet elk ander ook overleven om het hoofd boven water te houden.
 • Anne

  3 jaar geleden
  Niks geleerd van het Goffert stadion. Kopen voor miljoenen, verkopen voor een stuiver, kopen voor miljoenen, weer verkopen voor een stuiver enzovoort. Ondertussen is er geld tekort voor jeugdzorg, wordt er bezuinigd op minimabeleid en giert de woningnood aan de onderkant de pan uit. 
 • Mik

  3 jaar geleden
  Ik ben een kunstliefhebber, maar dit kun je tich niet rechtpraten? Eerst was er een arbeidsconflict waardoor de directrice en de raad van toezicht vertrokken zijn. Nu neemt de gemeente een berg problemen over en intussen wordt er ook nog een standbeeld van een wolf aan de Waalkade geplaatst. En de tekorten lopen maar op. Dit college is het contact met de inwoners duidelijk kwijt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen