Nijmegen wil minder gaan maaien om bloemrijke bermen te creëren.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen wil minder gaan maaien om bloemrijke bermen te creëren. © Vaarkamp

Nijmegen wil nog wildere bermen en inwoners kunnen helpen

NIJMEGEN - Het mag nog wel wat ruiger met die bermen, vindt de Nijmeegse politiek. Sinds enkele jaren is Nijmegen het openbaar groen al minder gaan maaien, onder meer om insecten een handje te helpen. Maar het tempo moet omhoog. En inwoners van de stad moeten een handje meehelpen.

6 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  2 dagen geleden
  Wat een gemopper hier... ik vind de bloeiende bermen in ieder geval een aanwinst. Prachtig! Het enige wat ik nog mis is een gerichte aanpak om zwerfvuil tegen te gaan. Dus van bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de wegwerpcultuur en het asociale gedrag van hun klanten.
 • Frans

  2 dagen geleden
  Gewoon smoesjes vele gemeentes hebben het geld er niet voor om een groenbedrijf te laten maaien! Kom je over de A325 een en al onkruid en Japanse duizendknoop hagen die niet meer zichtbaar zijn door het onkruid goten langs de weg die dichtgegroeid zijn en ga zo maar door Een ding weet ik zeker ......als de 4 daagse volgend jaar weer door zal gaan kan ik je op een briefje geven dat het er langs de hoofdroutes allemaal ineens weer perfect uitziet!
 • Jan Jansen

  2 dagen geleden
  Prima. Tijd voor een paradigmaverschuiving en mensen echt wakker te schudden. Goed bezig. En negatieve reacties zijn natuurlijk te verwachten. Maar sommige mensen waren meer dan 80 jaar geleden al op de hoogte dat we moeten veranderen. Nu is er eindelijk een kleine voorhoede en laten we hopen dat deze steeds groter wordt. Is er toch nog een beetje op verandering ten goede.
 • Johann Janssen

  2 dagen geleden
  niet maaien wat dacht je van inzaaien met bloemenzaad.
 • richard maasen

  2 dagen geleden
  fijn onkruid wat een meter hoog staat. hondenveldjes die niet gemaaid worde net als speeltuintjes en voetbalveltjes in de wijk. kruispunten die onoverzichtelijk zijn..... goed bezig

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.