De nachtbussen in Nijmegen verdwenen in coronatijd uit het straatbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De nachtbussen in Nijmegen verdwenen in coronatijd uit het straatbeeld. © Marcel Kuster, Foto Herman Stöver, Paul Rapp

Nijmegen wil terugkeer van verdwenen nachtbussen, maar dat gaat voor 2024 niet lukken

NIJMEGEN - Komt er een comeback van de nachtbussen in de regio Nijmegen? Als het aan het Nijmeegse stadsbestuur ligt wel: dat is met de provincie Gelderland en busmaatschappij Breng in gesprek om de uit het straatbeeld verdwenen bussen weer te laten rijden

4 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  7 dagen geleden
  Wat betreft de terugkeer van nachtbussen in het weekend kunnen ze zich beter eerst inzetten dat er de gehele week door nog enkele bussen de Nijmeegse wijken globaal blijven bedienen zolang als er na twaalven ook nog treinen aankomen op Nijmegen CS, zoiets als ik meen de vroegere cirkellijn 10. Verder lijkt het mij wenselijk dat er ook tussen 2 en 6 treinen rijden tussen Nijmegen en Arnhem alsook vroegere en latere busverbindingen met bedrijventerreinen waar veel met ploegendiensten wordt gewerkt
 • Kenneth Tharmaratnam

  7 dagen geleden
  @Jan Zomers, hoezo gaat alles om 1 uur dicht? Waar het gaat om de oplopende besmettingen hadden ze nooit de mondkapjesplicht in het ov moeten afschaffen. In Duitsland, met een gezondheidsminister die tevens epidemioloog is, heb je nog altijd een mondkapjesplicht in het ov en dat is niet voor niets!
 • Jeroen Franssen

  7 dagen geleden
  Meneer Zomers, het is uw goed recht om uzelf op te sluiten als u bang bent voor corona. Voor de meesten is het echter niet meer dan een verkoudheidje dus die paniekzaaierij mag achterwege blijven.
 • Jan Zomers

  7 dagen geleden
  Omdat het aantal besmettingen stijgt moeten we zorgen dat de mensen vroeger met de bus naar huis gaan... om 1 uur gaat alles dicht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.