De aanleg van het warmtenetwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van het warmtenetwerk. © Mariska Hofman

Nijmegen wil uit wurggreep Vattenfall: ‘Bedrijf is ongewild de energiekoning van de stad’

NIJMEGEN - Nijmegen wil af van de monopoliepositie van Vattenfall. De energiereus heeft nu het alleenrecht op stadsverwarming in de stad, maar dat gaat naar alle waarschijnlijkheid veranderen. 

19 reacties

 • Dominique de Jonge-Zeller

  4 maanden geleden
  Toen ik in Noord kwam wonen werd ons al verteld dat de prijzen voor stadsverwarming gekoppeld zijn aan de gasprijzen. Dat er naar de monopoliepositie gekeken wordt, lijkt me wel prima!
 • frank jansen

  4 maanden geleden
  13 euro per maand. Waar hebben we het over. Als ik nu mijn contract oversluit moet ik minimaal het dubbele betalen. Overigens leent een beperkt warmtenet zich helemaal niet voor meerdere leveranciers. Een non discussie.
 • Henk Krijger

  4 maanden geleden
  Warmtenet is een deel van de oplossingen bij de energietransitie. Zeker als daarvoor de vrijkomende warmte van ARN en andere bedrijven daarvoor worden ingezet. Wat was destijds fout om het warmtenet te privatiseren. Helaas mocht die discussie niet plaats vinden. Collectieve voorzieningen dienen onder aansturing van de overheid te functioneren, dus ook bij een warmtenet. Sluit de nieuwe buurten en wijken aan op een eigen warmtenet. Toon moed en kracht om de lokale bevolking te dienen.
 • Carel van ‘t Zand

  4 maanden geleden
  De partij van dromen, drammen en wegkijken. Dit krijg je ervan als de universitaire en hoogopgeleide meerderheid in de stad stemt op groenlinkse waanbeelden. En dat noemt zich dan ‘hoogopgeleid’…. In Amsterdam kunnen ze erover meepraten: ook daar zo’n dominante universiteit met waanideeën en ook daar is het energievraagstuk een bende.
 • S Schiltmans

  4 maanden geleden
  @Koenen; en ook toen had je prijsstijgingen (en monopolie).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.