Volledig scherm
Protestspandoek tegen de dreigende sluiting van het sportveldje van De Buut. © David van Haren

Nijmegen wil ultieme poging behoud speelveld,
leerlingen De Buut in optocht naar stadhuis

NIJMEGEN - Nijmegen wil een ultieme poging doen om samen met basisschool De Buut en omwonenden tot een oplossing te komen over de geluidsoverlast. Enkele omwonenden klaagden over overlast die voetballende en hockeyende kinderen veroorzaakten op een speelveldje naast de Nijmeegse basisschool. Na geluidsmetingen besloot de gemeente dat de school eind deze maand het veldje moet sluiten.

Die beslissing zorgde voor een storm aan verontwaardiging bij ouders van schoolgaande kinderen, andere buurtbewoners en meerdere politici. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat alle betrokken partijen inmiddels zijn benaderd: ,,We willen écht tot een oplossing komen waar alle partijen vrede mee hebben. We hebben eerder al getracht omwonenden en de school bij elkaar te krijgen, maar daar is niet op ingegaan.”

De beslissing tot sluiting heeft tot een golf van verontwaardiging geleid. Ouders en omwonenden besloten een petitie op te starten voor behouden van het speelveldje. Die is dinsdagmiddag bijna 2.500 keer ondertekend. 

Optocht

Ook de politiek bemoeit zich ermee. Woensdagavond stellen de PvdA, SP en VVD mondelinge vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij worden ondersteund door leerlingen van De Buut, die vanaf de school woensdagmiddag om 15.15 uur vertrekken richting stadhuis.

Ook op sociale media zijn talloze - veelal verontwaardigde - reacties te vinden:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.