Protestspandoek tegen de dreigende sluiting van het sportveldje van De Buut.
Volledig scherm
Protestspandoek tegen de dreigende sluiting van het sportveldje van De Buut. © David van Haren

Nijmegen wil ultieme poging behoud speelveld,
leerlingen De Buut in optocht naar stadhuis

NIJMEGEN - Nijmegen wil een ultieme poging doen om samen met basisschool De Buut en omwonenden tot een oplossing te komen over de geluidsoverlast. Enkele omwonenden klaagden over overlast die voetballende en hockeyende kinderen veroorzaakten op een speelveldje naast de Nijmeegse basisschool. Na geluidsmetingen besloot de gemeente dat de school eind deze maand het veldje moet sluiten.

60 reacties

 • NijmegeNaar

  3 jaar geleden
  met bewegen hoef je niet extreem hard herrie te maken
 • Siskeh

  3 jaar geleden
  Gewoon alle kinderen verbieden, waar dan ook. Laat ze maar terugkomen als ze groot zijn.Tegen die tijd zijn het net mensen. Nu kosten ze alleen maar kinderbijslag en dat moet de hardwerkende Nederlander allemaal betalen.Later kun je altijd nog van je laten horen in de Gelderlander, als je niet tevreden bent.
 • LegendaryCarlos

  3 jaar geleden
  Dan hadden de klagende kopers zich beter moeten laten informeren. Heel simpel; je hebt zelf ook zorgplicht als koper, net als de makelaar.
 • wim

  3 jaar geleden
  De klagers moeten de verkopende makelaar aanpakken, die heeft hier niet goed opgelet bij bestaande situatie.De makelaar zal de aannemer aanpakken, die geen goed onderzoek naar geluidsoverlast heeft gedaan en nagelaten nodige geluidsisolatie aan te brengen.Kinderen mogen  n o o i t  de dupe zijn van dit soort klagende nieuwkomers!
 • Bibi

  3 jaar geleden
  De goedkoopste oplossing :oordoppen indoen voor de klagers. Niet goed? Ga dan gewoon verhuizen en laat de kinderen hun basis recht op dit al 45 jaar bestaande veld nml spelen!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.