Nu al is het regelmatig filerijden op Keizer Karelplein en de singels. Om te voorkomen dat Nijmegen de komende jaren helemaal ‘dichtslibt’, wil de gemeente inwoners verleiden steeds meer zonder auto te leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu al is het regelmatig filerijden op Keizer Karelplein en de singels. Om te voorkomen dat Nijmegen de komende jaren helemaal ‘dichtslibt’, wil de gemeente inwoners verleiden steeds meer zonder auto te leven. © Paul Rapp

Nijmegen wil versneld auto’s uit stad weren: met deze vier acties moet dat lukken

Nijmegen was maandag één lange file door een gekantelde truck met varkensvlees. Als actie uitblijft, verandert de stad straks ook zonder ongelukken in een permanent verkeersinfarct, waarschuwt de gemeente. Dus moet de stad versneld autoluw worden. Met opvallende ingrepen.

52 reacties

 • Hans Jacobs 1

  2 maanden geleden
  Ik neem aan dat de Stadspartij hier vol voor gaat liggen ❌
 • Steven Hoop

  2 maanden geleden
  Nou inderdaad 117 bewonersvergunningen wegpesten gaat echt het verschil maken. Er rijden wel 25.000 auto per dag over de graafseweg/singels. Allemaal mensen die grotendeels niets in het centrum van doen hebben maar bij gebrek aan een goede rondweg niets anders kunnen dan door het centrum te moeten. Zorg er voor dat die mensen snel rond de stad kunnen, dat is pas een oplossing ipv 117 merendeels stilstaande auto weren.
 • dirk eltink

  2 maanden geleden
  een tip voor inwoners van de stad. koop een scootertje om je fatsoenlijk binnen de stad te kunnen verplaatsen. (wel elektrisch want anders mag je over 5 jaar ook niet mer met je zuinige benzine scootertje door de stad, en niet te vergeten een helm op want het is zeer gevaarlijk als fietsers je inhalen). Als ik vanuit oost naar vrienden in west moet ben ik met het OV ruim 45 minuten (heen) en 15 euro (retourkaartje) verder. scooter biedt mogelijkheden, mits dit nog toegestaan wordt.
 • Jan Willem Stobbe

  2 maanden geleden
  Zo gaan de vaste bewoners in Nijmegen centrum wel verhuizen naar een andere stad, minder auto’s in het centrum ok, maar leg het niet steeds bij de vaste bewoners neer
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  schandalig, eerst alle doorgaande wegen stremmen en dan klagen dat alles dichtslibt na een ongeval en dus moeten weer automobiliste het ontgelden. De groen links waanzin.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?