Protest bij poort APN Dura Vermeer. Bewoners uit omliggende wijken van de asfaltfabriek protesteerden met leuzen als 'Wij worden doodziek van die vieze stinkfabriek'.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest bij poort APN Dura Vermeer. Bewoners uit omliggende wijken van de asfaltfabriek protesteerden met leuzen als 'Wij worden doodziek van die vieze stinkfabriek'. © Paul Rapp

Nijmegen wil vervuilende asfaltfabriek wel sluiten, maar mag dat niet: ‘De wet rammelt aan alle kanten’

NIJMEGEN - Die vervuilende asfaltfabriek vandaag nog sluiten? Nijmegen zou wel willen, maar voelt zich machteloos: het mag niet zomaar. Dus moet landelijke wetgeving veranderen, vindt de Nijmeegse politiek.

7 reacties

 • Piet Moenen

  1 jaar geleden
  De asfalt centrale zit er al zolang ik weet.... Eerst boesewinkel en nu duravermeer. Nu opeens een probleem waardoor er niet in een oud kantoor gebouw gewoond mag worden maar wel jaren lang gewerkt. Hierdoor inversteerders gedupeerd. Waarom kan het niet verplaatst worden? Er zijn toch handhavers die moeten handhaven? Anders kunnen we die hele milieu afdeling wel opdoeken. Scheelt weer een hoop belastinggeld.
 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  Kunnen we die 2 nieuwe enorme windmolens die hemelsbreed vlak bij deze asfaltcentrale staan niet gebruiken als ventilator? Zodra de wind zo staat dat de stank en vieze lucht over de woonwijken dreigt te gaan, blazen we de vervuiling gewoon weg! Nou ja, het was maar een idee ;-)
 • ARNO Beyer

  1 jaar geleden
  De verschillende reacties raken volgens mij kant noch wal. De uitstoot van deze centrale heeft volgens mij niets met corona, roken e.d. te maken dus vanwaar die vergelijkingen? Als een bedrijf teveel gevaarlijke stoffen loost in het milieu dan is dat de issue. En APN overschrijd blijkbaar de norm in de vergunning met 1700%, dan lijkt me dat voldoende om het bedrijf te dwingen binnen de norm te blijven. Wanneer dat niet kan dan moet APN de consequentie daarvan nemen en het bedrijf verplaatsen.
 • Karin Enzo

  1 jaar geleden
  @will esser; dat is zeker raar. Las gister nog n nieuwsbericht waarin men wist te vertellen dat er elk jaar door luchtvervuiling 7 miljoen doden zijn. Vergelijk dat met de 4,5 miljoen Corona doden (totaal wereldwijd) en dan denk ik dat het de hoogste tijd wordt dat we allemaal massaal de straat op gaan voor een ouderwetse demonstratie / protest.
 • Will Esser

  1 jaar geleden
  Dus die fabriek sluiten na 17x de de normen overschreden te hebben mag niet maar de horeca sluiten omdat ze corona-app niet willen gebruiken mag wél? Raar beleid wat kant nog wal raakt !

In samenwerking met indebuurt Nijmegen