Volledig scherm
PREMIUM
,,Nijmegen ís al een stad met een sociaal gezicht’’, zegt Paul Oosterhoff, predikant en actief bij het Huis van Compassie aan de Groenestraat. © Paul Rapp

Nijmegen wordt Stad van Compassie

NIJMEGEN - Nijmegen mag zich vanaf 9 november Stad van Compassie noemen. Het stadsbestuur tekent op die dag, Wereldcompassiedag, de verklaring daarvoor. Een geluid tegen de verharding in de samenleving.

Nijmegen wil een stad zijn voor iedereen, een stad die staat voor gelijkwaardigheid en mededogen voor elkaar. Daarom tekenen burgemeester en wethouders op 9 november, Wereldcompassiedag, het Handvest van Compassie. Steden als Arnhem, Leiden, Rotterdam en Groningen sloten zich al eerder bij bij de beweging aan. Wereldwijd hebben steden in zo'n vijftig landen de verklaring getekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Nijmegen - ‘Heeft u nog drugsafval?’Een ludieke actie, maar met een bloedserieuze ondertoon. De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, vraagt met de actie aandacht voor het dumpen van drugsafval rondom Nijmegen. Ze willen dat de overheid een plek inricht waar criminelen anoniem hun afval van de XTC-productie kunnen achterlaten. Maar eerst moeten de jonge democraten hun partij daarvan nog overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.