De voormalige kerncentrale in Dodewaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige kerncentrale in Dodewaard. © Raphael Drent

Nijmegen zegt nee tegen kernenergie, maar herstart centrale Dodewaard? ‘Eerlijk: dat is een spannende’

NIJMEGEN - In Nijmegen is geen plek voor een kerncentrale. Dat is het duidelijke antwoord van het stadsbestuur aan de provincie Gelderland. Die inventariseert welke gemeentes de komst van een kerncentrale zien zitten. Een nieuwe centrale in Dodewaard lijkt niet uitgesloten.

9 reacties

 • Erwin Labijt

  2 jaar geleden
  Wanneer domheid pijn zou doen verging de wereld van de herrie. Hoeveel argumenten over de kwalijke gevolgen van het gebruik van deze oerkracht hebben sommige mensen nodig vraag ik me af. Verspreiding van kernwapens, mogelijkheid een vuile bom te maken, een paar gram splijtstof is genoeg om op de wereld iedere centimeter met een paar atomen te bedekken. We hebben let op miljoenen tonnen eeuwig stralend spul terug in de wereld gebracht. De erfenis van zwaar giftige rommel, enz.
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Als iedereen die tegen kernenergie is vanaf nu dan ook eens flink minder stroom gaat gebruiken... dus geen e-bike maar zelf trappen, geen e-auto maar zelf lopen, geen dataverbruik maar zelf onthouden/boeken lezen/filmrolletjes gebruiken, geen warmtepomp maar een dikke trui, geen e-tandenborstel maar zelf poetsen etc etc. Op die manier kunnen we het met windmolens wel redden...
 • Michel Niesten

  2 jaar geleden
  1 kerncentrale, of duizenden hectares vol met zonnepanelen. Die ‘s nachts niks opleveren, en bij te lage en te hoge temperaturen minder opleveren. En duizenden windmolens. Die bij te harde of te weinig wind uit staan. Dan toch maar liever kernenergie. Veilig, efficiënt en zonder co2 uitstoot.
 • Rob van Kampen

  2 jaar geleden
  Verouderd of niet...het probleem is het afval dat nu weggestopt is onder de grond en op de zeebodem. We moeten onze kinderen en kleinkinderen onder het mom van een groenere wereld niet met dat probleem laten zitten. Eerst dat oplossen, dan verder overwegen...
 • J le Blanc

  2 jaar geleden
  Het zou de tegenstanders sieren om zich eerst in te lezen over de huidige stand van zaken m.b.t. kernenergie. Over de voor- én de nadelen. En dan een mening vormen op basis van feiten, niet alleen op (vaak verouderde) sentimenten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen