Studentenpand van SSH& aan de Sint Anthoniusplaats in coronatijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Studentenpand van SSH& aan de Sint Anthoniusplaats in coronatijd. © Paul Rapp

Nijmegen zoekt 2000 extra woningen voor studenten universiteit

NIJMEGEN - Er moeten in Nijmegen voor 2030 zo'n tweeduizend extra woningen en kamers voor studenten worden gerealiseerd. Ongeveer de helft daarvan betreft nieuwe woonruimte van studentenhuisvester SSH&. De rest moet komen van ontwikkelaars en particulieren. De gemeente Nijmegen heeft inmiddels een reeks locaties op het oog.

9 reacties

 • Danny Boy

  1 maand geleden
  Minder buitenlandse studenten. Nou zijn er Nijmegenaren die al jaren geen eigen plekje kunnen krijgen ivm lange wachttijden, maar een buitenlander die hier komt studeren kan zich gelijk hier vestigen, en vervolgens na hun studie keren ze terug naar eigen kand hebben geprofiteerd ten kosten van ons. Hoe is eerlijk is dit allemaal?
 • Marijke Stoffelen

  1 maand geleden
  Er moeten ook woningen voor jongeren komen die graag op zichzelf willen wonen en die niet gelijk tonnen kunnen betalen
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  Waarom moet er aktijd meer en meer? Moet Nijmegen persee groeien? Meer asphalt en meer beton. Waarom niet laten zoals het is. Meer kwaliteit ipv kwantiteit. Genoeg is genoeg. Wie schiet er iets op met groeien? Niet de burgers. Drukkere wegen. Meer verkeer. Meer ongelukken. Meer stress. Minder groen. Minder geluk.
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Dan moeten ze flats bouwen op de campus. In de rest van Nijmegen gaan we voor Nijmegenaren bouwen.
 • loeske h

  1 maand geleden
  mijn zoon wordt volgende week 29 en heeft dus 11 inschrijfjaren. Hij heeft vorig jaar een tijdelijke woning gekregen maar na 5 jaar staat hij gewoon weer op straat. Hij blijft reageren maar komt nog lang niet in aanmerking voor iets anders, hij heeft 1keer op 65 gestaan, de rest steeds rond de 100e plaats. Hij vind een flatje al prima, als hij maar wel zijn eigen badkamer en keuken heeft want hij wilt wel graag iets waar hij nog lang kan wonen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Drie gewonden bij steekpartij in Westervoort
  Play

  Drie gewonden bij steekpar­tij in Wester­voort

 2. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

Nijmegen e.o.