Eerder was er nog noodopvang in Heumensoord. Dat is nu geen optie, zegt de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder was er nog noodopvang in Heumensoord. Dat is nu geen optie, zegt de gemeente. © Paul Rapp

Nijmegen zoekt naar crisisopvang voor 200 tot 250 asielzoekers om Ter Apel te ontlasten, géén Heumensoord 3.0

NIJMEGEN - Een nieuw opvangkamp in Heumensoord als oplossing voor de asielcrisis, gaat er niet komen. Wel zoekt de gemeente naar een nieuwe crisisnoodopvang voor 200 tot 250 asielzoekers. Daarmee hoopt Nijmegen het overvolle aanmeldcentrum Ter Apel deels te ontlasten.

11 reacties

 • J. Crijns

  2 weken geleden
  Als ze nu eens beginnen om de afgewezen gelukzoekers onmiddellijk terug te sturen. En bij familie laten nakomen niet ouders, opa, oma, broers en zussen met een hele rij kinderen ooms, tantes etc. Uitsluitend gezinshereniging als ze hier in Nederland de familie zelf kunnen onderhouden zonder uitkeringen en steun aan alle kanten.
 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  @Freek Helsper: Wat met voorrang de schaarse sociale huur in gaat is toch echt wel 100% asielzoeker. En vergeet niet dat al die jonge mannen hun hele familie laten nakomen. Daarom zijn ze hierheen gezonden. En 100.000 immigranten per jaar is niet vol te houden. Gewoon weer een tentenkamp op de hei. Opvang zoals ze het in de regio ook krijgen. Als ze hier niks meer krijgen dan in Turkije of Afrika droogt het vanzelf op. Het is juist het gratis geld en woning wat ze hierheen haalt.
 • Jaap De Graaf

  2 weken geleden
  Waanzin, alles zit vol, het geld is op maar we blijven maar handophouders binnen laten. dit is een ramp voor ons land en we zullen er uiteindelijk aan ten onder gaan.
 • M. Angel

  2 weken geleden
  Echt nooit last gehad van het AZC in Nijmegen oost. Wij woonde in dezelfde straat. De open dag was ook leuk en de kleine evenementjes gaven altijd sfeer voor de buurt. Hopelijk vinden ze snel een goede plek. Bij mij in mijn nieuwe wijk mag van mij ook hoor! Geen probleem.
 • Tim Verlaat

  2 weken geleden
  Ik snap echt de kortzichtigheid van de politiek niet. Waar moeten die mensen gaan wonen straks ?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen