Volledig scherm
Geel-zwarte sjaal in Nijmegen, tijdens de zogenaamde Herenzitting. Foto: Chris Hol.

Nijmegen zweert 'Vitesse-kleuren' tijdens de carnavalsdagen af

NIJMEGEN - Zodra het carnaval begint heet Nijmegen Knotsenburg. En zodra de naamsbordjes waren vervangen veranderden de stadskleuren vier dagen lang in geel-zwart, de kleuren van Knotsenburg. Aan die situatie komt een einde. Carnavalisten in Nijmegen ergerden zich in toenemende mate aan de Knotsenburgse kleurencombinatie die in de Waalstad vooral worden geassocieerd met de voetbalclub Vitesse.


Vooral jonge carnavalisten ergerden zich de laatste jaren 'rood, groen en zwart' aan het geel-zwart van de 'vijand' dat tijdens het feest overal opdook. Mede daardoor kwam de merchandising van Nijmeegse carnavalsartikelen ook nauwelijks van de grond. Vanaf komend weekeinde schakelt het Nijmeegse carnaval over naar het rood-zwart, de oude stadskleuren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Nijmegen - ‘Heeft u nog drugsafval?’Een ludieke actie, maar met een bloedserieuze ondertoon. De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, vraagt met de actie aandacht voor het dumpen van drugsafval rondom Nijmegen. Ze willen dat de overheid een plek inricht waar criminelen anoniem hun afval van de XTC-productie kunnen achterlaten. Maar eerst moeten de jonge democraten hun partij daarvan nog overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.