Volledig scherm
De beschadigde auto's. © Politie

Nijmegenaar (36) vlucht op snorscooter voor alcoholtest en komt tot stilstand tegen auto's

NIJMEGEN - Een 36-jarige Nijmegenaar is in de nacht van zondag op maandag opgepakt omdat hij met te veel alcohol op op een snorscooter reed. De man ging er vandoor toen agenten hem wilden laten stoppen en beschadigde op zijn vlucht een politiewagen en een geparkeerde auto.

Politieagenten zagen de man slingerend rijden en wilden hem controleren op alcoholgebruik. De Nijmegenaar ging er echter vandoor. Toen agenten hem op de Burghardt van der Berghstraat wilden afblokken slaagde hij er toch in om langs de politiewagen te komen.

Bij een volgende poging, waarbij meer opgeroepen politiewagens betrokken waren, kon de man wel worden gestopt. Daarbij reed hij tegen een politiewagen en een geparkeerde auto, met een losse bumper en een flinke kras en deuk tot gevolg.

De man bleek zo veel te hebben  gedronken dat het op straat niet lukte hem te laten blazen. Op het politiebureau blies hij 760 ug/l (220 is toegestaan), vergelijkbaar met 1,72 promille.

 Het rijbewijs van de man is ingenomen. Volgens de politie kan hij een educatieve maatregel (EMA) tegemoet zien, een meerdaagse cursus over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.