De politie doet in de Burchtstraat onderzoek naar de schietpartij na een ruzie in Extase.
Volledig scherm
De politie doet in de Burchtstraat onderzoek naar de schietpartij na een ruzie in Extase. © foto FPMB Bernt van Dongen

Nijmegenaar (44) moet acht jaar de cel in voor schietpartij na ruzie in Extase

NIJMEGEN -Een 44-jarige Nijmegenaar moet acht jaar de cel in voor het schieten op een destijds 28-jarige plaatsgenoot na een caféruzie in Extase. De man krijgt een jaar meer gevangenisstraf dan geëist. De rechtbank meent dat de man vol inzette op de dood van het slachtoffer door het laatste schot van dichtbij bij de nek van het slachtoffer af te vuren, terwijl die op de grond lag.

Het slachtoffer werd uiteindelijk met vier schotwonden (buik, been, borst en schouder) naar het ziekenhuis gebracht en overleefde het. De veroordeelde Nijmegenaar moet hem 9000 euro schadevergoeding betalen.

De mannen kregen in café Extase een woordenwisseling, waarna het slachtoffer het café verliet. De man ging achter het slachtoffer aan en schoot van korte afstand meerdere keren op hem. De Nijmegenaar meent dat dat niet klopt. Hij betoogde dat niet hij maar het slachtoffer de aanstichter van de ruzie was, dat juist het slachtoffer een wapen had en hij zichzelf had moeten verdedigen. ,,Ik heb niet op hem geschoten, ik heb geprobeerd het wapen van hem af te pakken. Ik kon er niets aan doen.” 

Extreem gevaarlijk

De rechtbank gelooft hem niet. Het bewijs, onder andere van het NFI, vertelt een ander verhaal. Dat de man een vuurwapen heeft gebruikt bij een uitgaansruzie vindt de rechter ‘extreem gevaarlijk’. ‘De man deinst duidelijk nergens voor terug om een ruzie uit te vechten en het slachtoffer moest dit bekopen met meerdere schotverwondingen.’

Dat voorbijgangers getuige waren van de schietpartij en dat die zich daardoor bang en onveilig voelden wordt de Nijmegenaar ook aangerekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.