Mark Rutte.
Volledig scherm
Mark Rutte. © Kees Martens/DCI Media

Nijmegenaar (50) krijgt celstraf voor twitteren doodsbedreigingen naar Mark Rutte

ARNHEM – Een 50-jarige man uit Nijmegen is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 dagen voor het twitteren van doodsbedreigingen aan premier Mark Rutte. Hij gaat een week de gevangenis in per keer dat hij opnieuw via Twitter of anderszins contact legt met de minister-president.

10 reacties

 • Rekeltje

  11 maanden geleden
  Dit heet nou het nieuwe normaal. En een andere naam voor dit nieuwe normaal is DICTATUUR.
 • RIk

  11 maanden geleden
  Het is misschien handig dat Mark Rutte en de rest van onze politici (zeer zeker ook Hugo de Jonge) zich afvragen waarom dit alles gebeurt. De krakkemikkige vaccinatiestrategie, het beroerd communiceren, het niet openstaan voor enig alternatief geeft mensen een totaal gevoel van onmacht. Doodsbedreigingen zijn nooit goed te praten, maar een stukje zelfreflectie mag ook wel eens!
 • Evil Admin

  11 maanden geleden
  Mensen, ik weet het, Rutte is een oplichter, leugenaar en landverrader, en zeg dat gerust. Het mag (nog wel). Maar we gaan niet aan bedreigingen doen. Want daarmee heb je alleen maar jezelf, kan Rutte zich weer vol als slachtoffer presenteren en daarmee maak je het makkelijk voor de media en de gevestigde orde om de rest van ons ook als gevaarlijke gekken weg te zetten. Plus je bedreigt mensen gewoon niet. Dat is asociaal huftergedrag. Ga demonstreren en/of stem op een andere partij.
 • Mike

  11 maanden geleden
  En wat voor een straf krijgt rutte dan voor het vernachelen van dit ooit zo mmoie landje?
 • Ronald Peters

  11 maanden geleden
  Voor zware mishandeling krijg je minder. Is die Rutte meer dan u en ik

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.