Volledig scherm
Marjet Bos uit Oldambt en Clem Bongers uit Nijmegen, Mrs en Mr Senior Pride 2019 © ANBO

Nijmegenaar Clem Bongers (80) mag zich Mr Senior Pride 2019 noemen

NIJMEGEN/ UTRECHT - Clem Bongers uit Nijmegen is tijdens de  Nationale Roze Ouderendag in Utrecht gekozen tot Mr Senior Pride 2019.  Bongers kreeg de onderscheiding omdat hij  zich al jaren belangeloos inzet voor anderen en daardoor ‘veel betekent voor de LHBTI-ers in het algemeen en voor LHBTI-ouderen in het bijzonder’.

De 80-jarige Bongers kreeg de onderscheiding uitgereikt in het Utrechtse Vredenburg, samen met Marjet Bos  (67)uit Oldambt, die zich Mrs Senior Pride 2019 mag noemen.

De Nijmegenaar was voorzitter van de plaatselijke COC vereniging en onder andere van van de homo-/lesbische adviescommissie van de gemeente. Hij zet zich al ruim 40 jaar in voor de homo-emancipatie, de multiculturele samenleving, ouderenemancipatie en de hulp aan Arabische homo’s en vluchtelingen.

Theaterstukken

Zo organiseerde hij ontmoetingen voor homoseksuele mannen en vrouwen, kwam er op het opleidingsinstituut waar hij werkte een homogroep waar studenten en docenten met elkaar samenwerkten om de heteronorm van de samenleving te bespreken en speelde hij in theaterstukken om homoseksualiteit bespreekbaar te maken.

Manon Linschoten van COC Nederland: ,,Clem Bongers is een enorme voorvechter voor LHBTI-ouderen in Nederland. Hij stond in 2008 aan de wieg van de Roze Loper, het certificaat voor LHBTI vriendelijkheid in zorg en welzijn. Ik ben er dan ook trots op dat de titel Mr Senior Pride 2019 naar hem gaat. Hij is een man die door zijn persoonlijke betrokkenheid, belangeloze inzet, humor en charismatische uitstraling mensen voor zich weet te winnen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.