Volledig scherm
De woning van Danny M. © Paul Rapp

Nijmegenaar Danny M. noemt link met aanslag op Telegraaf ‘broodje aap’

NIJMEGEN - Nijmegenaar Danny M., die bekendstaat als ‘telefoonleverancier van de onderwereld’, reageert zeer verbaasd op nieuws dat er een link zou zijn tussen de aanslag op dagblad De Telegraaf en bedreigingen aan zijn adres. Hij spreekt van ‘desinformatie’ door het Openbaar Ministerie.

Twee mannen die zijn aangehouden in verband met de aanslag op de krant, in juni vorig jaar, zouden afgelopen zomer ook bij het huis van M. aan de Nijmeegse Hegdambroek zijn gesignaleerd, zo meldt De Telegraaf. Rond die tijd werd bekend dat criminelen uit de Amsterdamse onderwereld een prijs op zijn hoofd hadden gezet. 

Broodje aap

M. spreekt van een broodje-aapverhaal van het Openbaar Ministerie ‘om het me moeilijk te maken’. Hij zegt geen idee te hebben welke twee verdachten in de Telegraafzaak dan bij zijn huis zouden zijn gezien. Volgens hem gaat het niet om inzittenden van een gestolen auto die afgelopen zomer bij zijn huis werd gezien en een week later in de Randstad werd klemgereden door de politie. Drie inzittenden werden aangehouden, omdat ze een automatisch wapen met extra munitie bij zich hadden.

,,Afgelopen februari schreef de officier van justitie me nog dat het onderzoek naar bedreigingen van mij was stilgelegd omdat er geen  aanknopingspunten waren”, aldus M. ,,Dus dan neem ik aan dat die mensen niet aan mijn zaak zijn gelinkt.”

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam was niet bereikbaar voor een reactie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.