Volledig scherm
© ANP

Nijmegenaar krijgt geen straf voor kapot snijden gasslang en dreigen met vuur

ARNHEM/ NIJMEGEN - De rechtbank ziet geen bewijs dat een 25-jarige man uit Nijmegen in december zijn buurt in gevaar heeft gebracht. Hij sneed weliswaar de gasslang in zijn woning door en drukte een aansteker in, maar dit duurde zo kort dat er geen gevaar was voor een explosie. De rechtbank sprak de man maandag vrij.

De man woonde met begeleiding en ondersteuning aan het Knollenpad. Hij was overprikkeld geraakt en verscheen die dag niet op zijn werk. Zijn ongeruste werkgever belde de politie, die naar de woning ging.

De man wilde met rust worden gelaten. Hij zei tegen de agenten dat ze niet binnen mochten komen en dat hij de gasleiding had doorgesneden. Even later liet hij een aansteker zien die hij ingedrukt hield. De agenten roken een gaslucht en ontruimden de omliggende appartementen. De man had even later de gaskraan weer dichtgedraaid en gaf zich over.

De officier van justitie eiste twee weken geleden nog een werkstraf voor het veroorzaken van explosiegevaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.