Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Nijmegenaar moet cel in voor oplichting met verzonnen medewerkers gaycafé

NIJMEGEN - Een voormalige horeca-ondernemer uit Nijmegen is vrijdagmiddag veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, voor het oplichten van 4 payrollbedrijven en 29 particulieren.

De 28-jarige man verkondigde in 2014 van plan te zijn een gaybar in Nijmegen nieuw leven in te blazen. Er diende zich al snel een payrollbedrijf - een soort uitzendbureau dat de financiële rompslomp van personeel op zich neemt - uit Deventer aan. Hij liet het bedrijf betalen voor twee medewerkers: zijn partner en een vriend, maar kreeg van hen het geld weer terug.

Andere slachtoffers
Vervolgens wist hij drie andere payrollbedrijven ook zo ver te krijgen zijn fictieve medewerkers uit te betalen. Het café ging nooit open.

Marktplaats
In juli 2015 ontdekte hij een nieuwe inkomstenbron. Hij struinde marktplaats af en legde contact met mensen die iets zochten. Concertkaartjes, een televisie, een onderdeel van een auto: hij zou het leveren. Hij incasseerde de koopprijs of een voorschot en gaf vervolgens niet thuis.

Schadevergoedingen
De rechter oordeelde dat hij doelbewust en geraffineerd te werk is gegaan. Naast een gevangenisstraf moet hij schadevergoedingen betalen van in totaal 18.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.