Volledig scherm
Norbert Wijnhofen is Sociaal Werker van het Jaar 2019. © eigen foto

Nijmegenaar Norbert Wijnhofen is verkozen tot Sociaal Werker van het Jaar

NIJMEGEN - Norbert Wijnhofen uit Nijmegen is woensdag verkozen tot Sociaal Werker van het Jaar. Als lid van een van de sociale wijkteams in Nijmegen zet hij zich met name in voor mensen met psychiatrische aandoeningen. Hij is een jaar lang ambassadeur voor zijn vak, krijgt een bedrag voor een scholingsactiviteit en mag een bedrag besteden aan een project naar keuze in de wijk. 

Wijnhofen is werkzaam bij Sterker sociaal werk in Nijmegen. Volgens de jury laat hij zien waar het om draait in de sociale wijkteams. ‘Hij verbindt de mensen in de wijk. Inclusief ggz-patiënten. Dat is precies wat we bedoelden met de decentralisatie', motiveert de vakjury.

De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, BPSW en de Sociaal werker van 2018. Daarnaast kon het publiek stemmen op filmpjes waarin de drie finalisten werden geïntroduceerd.

Meetellen

Norbert Wijnhofen heeft als sociaal werker de specialisatie ggz (geestelijke gezondheidszorg) en ondersteunt mensen in de wijk met ernstige psychiatrische aandoeningen. Hij zet zich ervoor in dat ze blijven meetellen in de wijk en dat ze de zorg krijgen die nodig is.

De Nijmegenaar is trots dat hij gewonnen heeft. ‘Ik voel adrenaline, gelukzaligheid en ben vooral ontzettend blij. We doen dit samen. Met bewoners, cliënten en de gemeente', laat hij in een reactie weten. ‘Het sociaal domein en de ggz zijn nog onvoldoende met elkaar verbonden. Ook sociaal werkers moeten hier iets mee want in de wijk komen we ggz-patiënten tegen. Soms gaat dat goed maar vaak tref je niet zulke leuke dingen aan. Niets doen is geen optie. Wij moeten zorgen voor ondersteuning van deze mensen.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.