Volledig scherm
De drie finalisten van de Nijmegenaar van het Jaar 2018 © Bert Beelen/Paul Rapp

Nijmegenaar van het Jaar wordt een vrouw

NIJMEGEN - De Nijmegenaar van het Jaar wordt in ieder geval een vrouw. Van de eerdere rij met vijf kandidaten zijn er nog drie over. En dat zijn allemaal vrouwen. Het gaat om weervrouw Margot Ribberink die zich helemaal voor het klimaat gaat inzetten, Linda van Aken die zich 60 uur per week bezig houdt met eenzaamheid en armoedebestrijding als voorzitter van de Vincentiusvereniging en Maria van den Muijsenbergh, drijvende kracht achter de Stichting Wereld Vrouwenhuis.  

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de receptie van de gemeente Nijmegen, op maandag 7 januari in de Vereeniging. Het digitale stadspanel, met ongeveer 4000 Nijmegenaren, kiest de Nijmegenaar van het Jaar. Met de prijs wil Nijmegen een inwoner in het zonnetje zetten die het afgelopen jaar iets bijzonders heeft gedaan met een uitstraling voor de hele stad. De eretitel wordt al voor de elfde keer uitgereikt. 

Eerdere winnaars waren onder anderen Said Achouitar (2008, initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), Mia Schoffelen (School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Hendrik-Jan Derksen (Welcome to Nijmegen) en Rhea Elise Khoeblal (organisator Buiten Spelen piano’s).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.