Nimma aan zee
Volledig scherm
PREMIUM
Nimma aan zee © DG

Nijmegenaren willen milieu best helpen, maar het is moeilijk afstand te nemen van gewoonten

De meeste mensen zeggen hun dagelijks leven best te willen aanpassen om het milieu minder te belasten. Maar het blijkt tóch moeilijk om van sommige gewoonten afstand te doen.

6 reacties

 • bert lagerweij

  4 maanden geleden
  Jan Jonker stelt dat dit soort festivals geen enkele bijdrage hebben aan de broodnodige transitie, volgens hem gebeurt er “hierdoor helemaal niets.” Hij legt de volledige verantwoordelijkheid neer bij de overheid. Uiteraard is het effect van zo’n evenement een druppel op een letterlijk en figuurlijk gloeiende plaat, maar om dan maar te wachten op de overheid? Wellicht moeten wij met honderden van deze evenementen laten zien dat het ‘volk’ wel wil en dat de overheid daardoor zo mogelijk eindelijk eens de wens van het volk gaat vervullen in plaats van die van de grote bedrijven. 
 • Theo42

  4 maanden geleden
  De opwarming komt door de zon en die is onvoorspelbaar. CO2 is een kunstmatig probleem. Van 100.000 lucht moleculen zijn er 20.000 zuurstof en 14 CO2. Waterdamp is ook een broeikasgas die veel belangrijker is dan CO2. Maar dat wordt totaal genegeerd want de politiek kan daar niks mee. Dus nog een keer: zonder zon geen warmte en ook geen enkel leven op aarde.
 • Berend

  4 maanden geleden
  Men kan denken dat de uitslag niet representatief is. Leg je oor te luister in de maatschappij en je weet dat dit de waarheid is. Mensen worden ook moe van het gedram en dwingelandij. Een kleine groep die denkt over iedereen te beslissen denkt anders. Een hele beperkte groep blijkt dus.
 • Patch

  4 maanden geleden
  We zijn verwend: we willen alles en voor niks. De natuur zoekt naar evenwicht maar dat lukt niet doordat wij met de overbevolking de boel grandioos uit evenwicht halen. Zolang wereldwijd de norm van winstgevendheid intact blijft, valt er niks te veranderen. Zelfs een kind snapt dat meer-meer-meer geen natuurlijk evenwicht is. Hopeloos-uitzichtloos! Geen enkele intellectueel gaat dit terug draaien en verbeteren. Ook al die maatregelen in de marge zijn een lachertje: vergroenen-auto laten staan-afval scheiden: de rest van de wereld gaat door met gruwelijke vervuiling: onomkeerbaar. Zeer verdriet
 • Desiree

  4 maanden geleden
  Nijmegen is zwaar overbevolkt, mensen hebben kleine keukens/schuurtjes en om die nou voor de helft in te richten voor vuilnis gaat ook een beetje ver!
 1. Erik Jacobson (59) speurt naar bijzondere spullen met zijn metaaldetector: ‘Het is uren zoeken en weinig vinden’
  PREMIUM
  mijn hobby
  3

  Erik Jacobson (59) speurt naar bijzondere spullen met zijn metaalde­tec­tor: ‘Het is uren zoeken en weinig vinden’

  NIJMEGEN - Erik Jacobson (59) groeide op in Arnhem. „Als kind had ik al een metaaldetectortje. We vonden kogelhulzen en granaatscherven, die liggen daar overal.” Twintig jaar geleden schafte de bankemployé een echte detector aan. „Bij deze kun je de detectie van ijzer uitschakelen, dat scheelt een hoop rommel. Anders vind je alleen maar bierblikjes, spijkers en verrot oorlogsspul.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Nijmegen e.o.