De Burchtstraat nummer 15 (tweede pand van links) en nummer 25 (vierde van links) staan leeg in tijden van nijpende woningnood.
Volledig scherm
PREMIUM
De Burchtstraat nummer 15 (tweede pand van links) en nummer 25 (vierde van links) staan leeg in tijden van nijpende woningnood. © Paul Rapp

Nijpende woningnood, maar in hartje Nijmegen staan twee enorme panden leeg: hoe zit dat?

NIJMEGEN - Het enige meubelstuk is een beschimmelde stoel die zo van een filmset lijkt te komen. Verder: leegte. Niets aan twee appartementen in de Nijmeegse Burchtstraat wekt de indruk van recente bewoning. Hoe kan dat, in tijden van nijpende woningnood en ellenlange wachtlijsten? 

19 reacties

 • gejah nijman

  1 maand geleden
  schiltmans, dat is onzin. De huur van een gewoon appartement is vele malen hoger dan een studentenkamer. En als je alleen bent wil je ook gewoon een leuk appartementje. Niet weggestopt met 1 slaapkamertje. Een huis is niet haalbaar voor ze. Daarbij je moet voor sociale huur minimaal 15 jaar ingeschreven staan in onze regio. En dan is het aanbod nog weinig. De enorm dure appartementen in de vrije huur sector zijn er voldoende. Maar ook daar geldt 1 kamer die dan wel groot is voor ruim 1000 euro.
 • Hans van Apeldoorn

  1 maand geleden
  Groot pand op de Groenewoudseweg, naast SpacSport, dat opgeknapt leek te worden, staat ook al jaaaren leeg. Net als het huisje op de Wezenlaan. Er zouden toch Oekraïners in komen, Ton Hendriks?
 • Marijke Stoffelen

  1 maand geleden
  Niet alleen in het centrum hier staat een eengezinswoning al bijna 3mnd leeg het staat niet op entree niet op Funda dus benieuwd wat er komt wonen maar schijnbaar heeft Portaal geld genoeg
 • Lin Encedes

  1 maand geleden
  Staan veel meer panden leeg
 • van Elen

  1 maand geleden
  Waarom accepteert de gemeenteraad dit speculeren van vastgoedbeleggers terwijl er een enorme woningnood is?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.