Volledig scherm
Niki Terpstra oogt ontspannen voorafgaand aan de wedstrijd Rush-Hour in 2017. © Paul Rapp

Niki Terpstra is wederom top-favoriet bij Rush-Hour, dit keer in Nijmegen

NIJMEGEN - Niki Terpstra (winnaar Ronde van Vlaanderen) en Kjeld Nuis (profschaatser) zijn de bekendste deelnemers aan Rush-Hour. Dat is de afvalkoers die vrijdag 31 mei wordt verreden in het centrum van Nijmegen. Andere klasbakken die meedoen zijn onder anderen Pim Ligthart (winnaar Ronde van Drenthe) en Fabio Jakobsen (ritwinst Scheldeprijs). 

Rush-Hour is een nieuw soort wielerwedstrijd waarbij elke ronde de laatste renner uit de race valt. Het parcours in hartje Nijmegen telt 1700 meter. Uiteindelijk blijft er slechts een handjevol renners over. De spectaculaire koers, die afwisselend plaatsvindt in Nijmegen en Arnhem, wordt voor de derde keer gereden. 

Vorig jaar in Arnhem kwam Terpstra als winnaar over de streep. Volgens de organisatie is hij opnieuw een van de topfavorieten:  ,,Als oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen kan hij goed uit de voeten op de klinkertjes en weet hij raad met de venijnige klim van de Stikke Hezelstraat.” 

Mystery Rider

Verder worden Fabio Jacobsen, Lennard Hofstede en Jesper Asselman getipt. Op de startlijst staat bovendien een Mystery Rider, een renner van wie de identiteit nog niet bekend wordt gemaakt, die voor verrassingen kan zorgen. 

De start is om 19.00 uur op de Grote Markt, de eigenlijke afvalrace begint om 19.30 uur. Entree is gratis. Voorafgaand maken de paracyclisten van TeamNL een demonstratieronde. Om 17.00 uur wordt er een gratis Dikke Banden Race georganiseerd voor de jeugd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.