Coronatest.
Volledig scherm
Coronatest. © Paul Rapp

Niks raars aan de hand met hoge aantal coronabesmettingen in regio Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegen steekt met 122 geregistreerde coronabesmettingen met kop en schouders uit met het aantal besmettingen boven andere gemeenten. Berg en Dal (43), Overbetuwe (44) en Wijchen (40) scoren met respectievelijk 43, 44 en 40 besmettingen tot aan donderdagmiddag ook hoog. Toch is er volgens de GGD Gelderland-Zuid niets raars aan de hand. 

,,We denken niet dat sprake is van een haard in deze regio. Het feit dat in Nijmegen meer mensen positief getest zijn op het coronavirus komt, omdat we in Nijmegen veel positieve tests bij zorgmedewerkers zien”, meldt woordvoerster Linda de Heer. De verklaring is dat veel medewerkers in deze regio werken in de zorg. ,,Dat zijn bij uitstek mensen die bij klachten getest worden.”

Twee groepen getest

,,Volgens de richtlijn van het RIVM (gezondheidsdienst van het rijk, red.) worden nog maar bij twee groepen testen gedaan. Dat zijn de zieke patiënten met coronaverschijnselen die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis of die intensieve zorg thuis of in een instelling ontvangen. En dat zijn zorgmedewerkers met klachten.”

De Heer wijst op de drie grote ziekenhuizen die Nijmegen telt. ,,Een groot deel van de medewerkers woont in Nijmegen en omgeving. Omdat deze medewerkers met klachten getest worden, worden daar dus ook meer besmettingen gevonden.” 

Dat verklaart dus ook het grote aantal positieve tests bij inwoners van Berg en Dal, Wijchen en Overbetuwe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.