De Spoorkuil bij de Nijmeegse wijk Bottendaal. Met het seinhuisje en de zeldzame wilde averuit.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spoorkuil bij de Nijmeegse wijk Bottendaal. Met het seinhuisje en de zeldzame wilde averuit. © Bert Beelen

‘Niks verbeterplek, maar unieke natuur; handen af van onze Spoorkuil’

NIJMEGEN - Een verbeterplek? Een ideale helling voor de bouw van een studentenflat? Pardon? Mooiere natuur is er juist niet te vinden in de Nijmeegse binnenstad, afblijven dus van die Spoorkuil. Dat zeggen gebruikers en vrijwilligers van het volgens hen unieke stadsgebied. Zo ook de Partij voor de Dieren.

7 reacties

 • Anne Hout

  1 jaar geleden
  Als architecten de omgeving willen “verbeteren” , dan moet je uitkijken: voor je het weet staan er gedrochten van gebouwen waar geen normaal mens kan wonen zonder depressief te worden. En de omwonenden hebben helemaal pech, want die moeten daar tot in lengte van dagen naar kijken.
 • Byron Hendriks

  1 jaar geleden
  Met GroenLinks aan de macht blijft er weining groen over. Alle groen vol laten bouwen met lelijke hoogbouw door graaiende projectontwikkelaars, alle bloemen en planten wegmaaien onder de zich groen noemende wethouder. GroenLinks houdt zich liever bezig met identiteitspolitiek, of mensen zich politiek correct uitdrukken en anderen veroordelen als nazi die niet zo denken en als zijzelf. GroenLinks laat Nijmegen in de steek.
 • Harrie Nak

  1 jaar geleden
  Een ecologische verbindingszone? Whahaa laat me niet lachen.. welke "ecologische hoofdstructuren" worden hier verbonden dan? Het 'natuurgebied' Waalkade? , Of het stationsgebied met al z'n biodiversiteit? Of nee, wacht! de Spoorbrug en Snelbinder natuurlijk, daar barst het van de natuurwaarden.. Wat een kolder, gebruik aub valide argumenten. Er bestaat zoiets als een omgevingsvisie2040 in Nijmegen, vastgesteld door de raad. Dat lijkt me leidend voor wat (wel én niet) kan in de Spoorkuil..
 • W van Nispen

  1 jaar geleden
  Wilma van Nispen Afblijven alsjeblief! Heerlijk voor honden, wilde natuur en om spontaan mensen tegen te komen.................
 • Rene De Haas

  1 jaar geleden
  Als kind veel gespeeld in de kuil De natuur werd al om zeep geholpen toen ze er een weg er dwars door heen legden en overal paadjes naar beneden.....geboren en getogen in de flats boven aan......

In samenwerking met indebuurt Nijmegen