Volledig scherm
PREMIUM
Het Leeuwense veld in Beneden-Leeuwen, nieuwbouwhuizen met een gasaansluiting. © Eveline Van Elk

Nog duizenden huizen gebouwd met gasaansluiting, ondanks maatregelen van het kabinet

NIJMEGEN - Van alle nieuwe huizen en gebouwen in Gelderland was in de periode van 1 juli tot 1 september slechts 42 procent gasloos.  Alleen Limburg (38 procent) en Noord-Brabant (41 procent) doen het iets slechter dan Gelderland, blijkt uit cijfers van de netbeheerders. Andere provincies zitten (ver) boven de 50 procent. In de drie provincies worden dus nog relatief veel huizen gebouwd met een gasaansluiting, ondanks maatregelen van het kabinet. 

Sinds 1 juli moeten in principe alle nieuwe huizen verwarmd worden met alternatieven als aard- of restwarmte. Ook koken op gas is taboe. Toch worden er nog steeds voor veel nieuwe woningen gasaansluitingen aangevraagd bij de netbeheerders. Dat kan omdat de omgevingsvergunningen voor deze bouwprojecten voor 1 juli zijn aangevraagd. Deze blijven onbeperkt geldig. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.