Volledig scherm
Bij het Radboudumc zit de sloop van oudbouw in de laatste fase. © bert beelen

Nog even sloopgeweld, dan nieuwbouw bij Radboudumc

NIJMEGEN - Nog een paar happen, dan is de oude ziekenhuisvleugel naast de hoofdingang van het Radboudumc definitief van de aardbodem verdwenen. Het sloopwerk, begonnen in december, is de opmaat voor een  nieuwe start. 

Op deze plek komt nieuwbouw, nu nog getooid met de werknaam 'gebouw S'. Elf verdiepingen gaat die tellen. Vanaf 2021 kunnen patiënten het gebouw betreden waar verpleegafdelingen en  poliklinieken zijn gepland. 

Nieuwe vleugel

Bij de nieuwe vleugel komt een nieuwe hoofdingang met behalve centrale ontvangstruimte ook apotheek, winkeltjes en stiltecentrum. De loopbrug en 'luifel' van de huidige entree, in de verte net te zien op deze foto, zijn waarschijnlijk volgende week al het nieuwe doelwit van de slopershamer. 

Die zal op wat langere termijn ook medogenloos toeslaan bij het naastgelegen, dan overbodig geworden poli-gebouw. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.