Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland. © Videostill

Nog geen verbod op houtstook in Nijmegen, eerst wachten op proeven

NIJMEGEN - Er komt in Nijmegen voorlopig geen verbod op het stoken van hout in kachels en haarden, ook al is het aantal klachten de afgelopen maanden spectaculair toegenomen. 

7 reacties

 • Byron Hendriks

  2 jaar geleden
  Pim Willemsen, Jeroen heeft gelijk. Er is een kleine intolerante minderheid die over alles klagen en procederen. Die zuurpruimen zijn oververtegenwoordigd als het gaat om het indienen van klachten en worden al te graag gebruikt door GroenLinks om hun betuttelende, bemoeizuchtige ideologie bij de burger door de strot te duwen.
 • Pim Willemsen

  2 jaar geleden
  Ja Jeroen, als jij naast een houtstoker woonde die elke avond zijn rooklucht jouw slaapkamer in stuurde, was het natuurlijk ineens iets anders. Aanname dat klagen tegen deze overlast is om te ‘kunnen klagen’. Verzin iets beters.
 • Jeroen Franssen

  2 jaar geleden
  50 klagers op 177000 inwoners is 0.02%. En de gemeente staat alweer te trappelen om deze extreme minderheid op hun wenken te bedienen. Weet je waarom het aantal klagers gestegen is? Omdat klagers het stoken ontdekt hebben als onderwerp om over te klagen. Als het straks verboden is zal het aantal klachten op het volgende onderwerp omhoog gaan. Ik voorspel dat er 50 klagers zullen zijn.
 • Byron Hendriks

  2 jaar geleden
  De arrogantie en betutteling van GroenLinks kent geen grenzen meer. Ze komen steeds meer achter de voordeur om zich te bemoeien met hoe we moeten leven. Vroeger hadden we de kerk die zich overal met opgeheven vinger en overtuiging van hun eigen waarheid met on leven bemoeide. GroenLinks heeft de plek van de pastoor overgenomen. Hoogste tijd om ons te bevrijden van de GroenLinkse kerk.
 • Rino Rijder

  2 jaar geleden
  Van het gas af. Olie en kolen natuurlijk helemaal taboe.Geen windmolens of zonnepanelen wegens landschap, vogels, bloemetjes en protesterende burgers. Geen kernenergie want dat is niet groen genoeg. En nu de houtkachels eruit. Misschien maar goed dat de aarde opwarmt anders kon het wel eens bibberen thuis worden in de winter.