Reuters
Volledig scherm
PREMIUM
© Reuters

Nog meer apenpokkenziekte in Nederland: deel van besmette mensen was op festival Darklands in België

updateNIJMEGEN - In Nederland zijn er na de eerste vondst afgelopen vrijdag nog vijf gevallen van de apenpokkenziekte bij gekomen. Het gaat in alle gevallen om mannen die seks hebben gehad met mannen.

6 reacties

 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Yeeh we hebben een nieuwe ziekte om bang voor te zijn.
 • Gerard van den Landen

  1 maand geleden
  @Jan Eikelboom: O, nee... dat bedoel ik helemaal niet. Laat mannen lekker doen waar ze zin in hebben, dat veroordeel ik absoluut niet, integendeel. Maar er staat toch echt wel dat de ziekte "in alle gevallen" voorkomt bij mannen die seks hebben gehad met mannen dus, op dit moment, staat dit nog niet los van je seksuele gedrag.
 • Kenneth Tharmaratnam

  1 maand geleden
  @Gerard van den Landen: Zoals Jan Eikelboom al schrijft staat de ziekte los van seksueel gedrag en seksuele voorkeur. Wel is het zo dat het Belgische homo fetisjfestival Darklands inmiddels wel wordt gezien als een 'superspread' event. Maar dan zou net zo goed een hetero swingersfeest (ook) een superspread event kunnen zijn, zeker als daar bijv. ook een 'Gang-Bang' plaatsvindt.
 • Gijs Eeps

  1 maand geleden
  Spannend hoor, die apenpokken. We zullen er de komende maanden wel weer elke dag de nodige onzin over mogen lezen. Tot het najaar dan, want dan is het weer tijd voor Corona.
 • Gerard van den Landen

  1 maand geleden
  Je zal toch apenpokken krijgen als hetero-man ....... .... daar sta je dan met je goeie gedrag. Leg dát maar eens uit. ;-)

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.