Volledig scherm
© Theo Peeters

Nog steeds grote problemen bij Dierenambulance in Nijmegen

NIJMEGEN - De problemen bij de Dierenambulance, ontstaan door een gebrek aan vrijwilligers, zijn nog steeds niet opgelost. Deze krant meldde in juli al dat de Dierenambulance Nijmegen (DAN) niet kon garanderen dat gewonde en vermiste dieren 24 uur per dag geholpen of opgehaald werden. Dat is nog steeds zo.

Quote

Ze rijden soms niet uit in de nacht en de centrale is regelmatig niet bezet

Eline Lauret, Raadslid Partij voor de Dieren

Onder anderen gemeenteraadslid Eline Lauret van de Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over het 'niet functioneren van de Dierenambulance’. ,,Ze rijden soms niet uit in de nacht en de centrale is regelmatig niet bezet’’, zei ze gisteravond tijdens een bespreking over dierenwelzijnsbeleid. 

Volgens wethouder Grete Visser is de DAN wel weer op de goede weg. Nijmegen heeft een speciale coördinator aangesteld om de organisatorische problemen bij Dierenambulance te tackelen. De dienst is een belangrijke schakel in het dierenwelzijnsbeleid van Nijmegen. Zij zorgt voor de opvang en zorg van gevonden dieren, waartoe de gemeente verplicht is. Ook halen de vrijwilligers dode dieren op. 

Meer subsidie

De DAN ontvangt daar een vergoeding voor: in 2017 ruim 105.000 euro en een dergelijk bedrag was ook begroot voor 2018. Komend jaar wordt dat bedrag met 30.000 euro verhoogd om het huidige beleid voort te kunnen zetten. Er moeten namelijk steeds meer dieren opgehaald worden. In 2017 ging het om 191 katten en 38 honden, in 2018 stond de teller half november al op 243 en 26.

Er is in de toekomst echter nog meer geld nodig, omdat de huidige locatie aan de Tijmstraat te klein en verouderd is. Om de verbouwing mogelijk te maken, is geld van de gemeente nodig. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.