Het bedrijfsterrein Oostkanaalhaven in Nijmegen-West. Binnen de rode lijn de woonboten die pal naast de industrie liggen, aan het begin van het Maas-Waalkanaal. Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijfsterrein Oostkanaalhaven in Nijmegen-West. Binnen de rode lijn de woonboten die pal naast de industrie liggen, aan het begin van het Maas-Waalkanaal. Archieffoto © Theo van Zwam

Noodkreet bedrijven: ‘Woonboten zetten Oostkanaalhaven op slot’

NIJMEGEN - Vier grote bedrijven aan de Nijmeegse Oostkanaaldijk vrezen dat ze niet kunnen uitbreiden door de aanwezigheid van acht woonboten in het Maas-Waalkanaal. Ze hebben samen een brandbrief aan de Tweede Kamer gestuurd. De oproep aan Den Haag is luid en duidelijk: pas de woonboten-wet aan. De woonarken moeten vertrekken, vinden ze.

11 reacties

 • Nuiler

  2 jaar geleden
  Maar die illegalen mogen van jou wel schijt hebben aan het functioneren van de legaal gevestigde bedrijven? Vreemde redenering.
 • Nuiler

  2 jaar geleden
  omgekeerde wereld jouw bewering. De bedrijven zitten daar al veel langer, en ook als zodanig  bestemd. De woonboten zijn daar illegaal gevestigd. Wil je die dan gaan belonen? Vrees van de bedrijven is terecht want, illegaal of niet gevestigd, de woonboten zouden belemmerend kunnen werken voor het functioneren van deze bedrijven.
 • Gerard Hendriksen

  2 jaar geleden
  Als er nu eens een concreet bod komt om de woonboten uit te kopen dan ben je ook van het probleem af. Nee, ze belopen de weg van de verschroeide aarde alle schepen achterlatend. 
 • Gerard Hendriksen

  2 jaar geleden
  Maar ze liggen er nu eenmaal, dus deal with it bedrijven. 
 • Bndnstd

  2 jaar geleden
  Noodkreten van bedrijven worden gehoord.......bedrijven zijn niet zielig.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.