Noodkreet van Nijmeegse Neeltje: stop met geweld tegen hulpverleners

NIJMEGEN - het moet maar eens afgelopen zijn met geweld en gescheld tegen hulpverleners. Met dat relaas stapte de gepensioneerde Neeltje (achternaam bekend bij redactie) uit Nijmegen onlangs naar de Nijmeegse burgemeester Bruls.

15 reacties

 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Op zijn PR is weinig aan te merken :-) Maar dat zoiets simpels niet (meer) zonder bemoeienis van een burgemeester kan worden gedaan is toch merkwaardig en geeft te denken over de staat van onze rechtsstaat.
 • Waterrat

  1 jaar geleden
  Dank u wel voor uw reactie! Er worden dus wél zwaardere straffen uitgesproken tegen dat soort geweld. Toch een geruststelling!
 • ARRA

  1 jaar geleden
  Anno 2019 komt men te gemakkelijk weg bij overtredingen. Indien in Nijmegen/Nederland de wet niet beter gehandhaafd wordt, dan zullen overtredingen blijven bestaan en eerder toenemen dan afnemen. Alcohol, drugs, persoonlijke problemen mogen m.i. niet langer een excuus zijn voor wetsovertredingen tegen wie dan ook. 
 • MightyMike

  1 jaar geleden
  Naast een celstraf van minimaal een maand mag er ook een boete van een minimaal maandsalaris worden opgelegd.Waarom maandsalaris? Omdat rijkere hufters het dan ook goed in de portemonnee voelen.
 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  Het zou leuk zijn als er een reporter bij onze rechters langs gaat en hun mening hierover vraagt. Zij zijn degene die de slappe straffen uitdelen!!
 1. Eric Meijers hekelt calimerogedrag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’
  PREMIUM

  Eric Meijers hekelt calimeroge­drag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’

  NIJMEGEN - Het seizoen van NEC is precies halverwege. De achterstand op koploper SC Cambuur, zondag de tegenstander in De Goffert, is twaalf punten. Uitgerekend tegen de kleintjes in de eerste divisie viel NEC door de mand, met pijnlijke nederlagen tegen TOP Oss (0-1) en Telstar (5-2) tot gevolg. Waar schort het aan in Nijmegen? Een rondje langs drie kritische volgers met een rood-groen-zwart hart.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Nijmegen e.o.