Volledig scherm
Mikhail Ponomarev © YouTube

Noodlijdend NEC polst Russische zakenman als geldschieter

NIJMEGEN - De Nijmeegse eerstedivisionist NEC is in gesprek met de Russische voorzitter van KFC Uerdingen 05 (Derde Bundesliga) Mikhail Ponomarev over mogelijkheden tot financiering. De noodlijdende voetbalclub heeft een tekort van meer dan zeven ton en moet dat gat voor het eind van dit jaar gedekt hebben. Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, benadrukt dat van een overname geen sprake is. 

Het tekort is het gevolg van een betalingsachterstand van de Turkse club Fenerbahçe. Die club moet nog een groot deel van de transfergelden (1,4 miljoen euro) van Ferdi Kadioglu overmaken aan NEC. Het Nijmeegse talent vertrok in de zomer van 2018 naar Turkije.

Roda JC

Ponomarev  werd afgelopen voorjaar in verband gebracht met Roda JC uit Kerkrade, een club die eveneens kampt met financiële problemen. Ponomarev werd genoemd als mogelijke nieuwe eigenaar, maar was na een paar dagen weer van het toneel verdwenen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.