Leerlingen van de Sint Maartenschool.
Volledig scherm
Leerlingen van de Sint Maartenschool. © Archieffoto Francine Wildenborg / DG

Noodlijdende St. Maartenschool vindt geldschieter

NIJMEGEN - De St. Maartenschool in Nijmegen heeft een externe partij gevonden die voor het komende jaar de zorg financiert. Dat heeft de directie bekendgemaakt op haar website

Wie de financiering op zich neemt, is niet duidelijk.

Op de St. Maartenschool op de grens van Ubbergen en Nijmegen zitten zo'n 250 kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zij krijgen er zowel het onderwijs als de zorg die zij nodig hebben.

Gewone basisschool

Door de invoering van nieuwe onderwijsregels, moeten kinderen met een beperking echter steeds vaker naar een gewone basisschool. Het idee is dat ze dan beter kunnen integreren in de samenleving. Dit nieuwe beleid betekent voor de school dat zij zo'n 2 miljoen euro per jaar minder krijgt van het rijk. Daardoor dreigde de zorg voor bepaalde groepen op de school te verdwijnen. 

Plan

Door de onbekende externe geldschieter, kunnen de zorgtaken het komend jaar gewoon betaald worden. Ook komt er geld voor een zorgcoördinator op de school. De school heeft tegelijk een plan ingediend met de gemeente Nijmegen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, om ervoor te zorgen dat de zorg in de toekomst goed geregeld is. Als dat plan wordt goedgekeurd, is er gelijk een oplossing voor de komende jaren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.