Een van de 'kamers' waar Afghaanse evacués worden opgevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de 'kamers' waar Afghaanse evacués worden opgevangen. © Paul Rapp

Noodopvang Heumensoord blijft iets langer open, laatste vluchtelingen vertrekken medio januari

videoNIJMEGEN/ MALDEN - De noodopvang in Heumensoord bij Nijmegen blijft iets langer open dan is afgesproken. In december wordt gestart met het overplaatsen van de eerste Afghaanse evacués die er verblijven, maar pas in de loop van januari zal het tentenkamp leeg zijn.

3 reacties

 • Ron van Dijk

  1 jaar geleden
  Deze vluchtelingen hebben niet uit zichzelf geklaagd over hun onderkomen. Maar wanneer ze benaderd worden door journalisten, dan is het logisch dat ze gewoon een eerlijk antwoord geven. Dus het is een beetje flauw van B Peeters en Els Weber om met een belerend vingertje hen erop te willen wijzen dat ze blij moeten zijn. Natuurlijk zijn ze dankbaar opgenomen te zijn in ons land.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Als ze het ergens anders beter kunnen krijgen is er niemand die ze tegenhoud om daar naar toe te gaan. Wees bij dat je niet meer in Afghanistan hoeven te leven. En ook mensen die hier geboren zijn kunnen niet aan een woning komen, ze staan daar daar niet alleen in.
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Meteen door de bewoners aangegrepen om nogmaals duidelijk te maken hoe moeilijk de omstandigheden zijn waarin ze moeten leven. Dan komt bij mij de vraag op, hadden ze het dan beter waar ze vandaan komen? Er wordt iedere dag hard gewerkt om deze mensen een plaats te geven. En woningen zijn gewoon niet beschikbaar zelfs voor de inwoners van Nederland zelf niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen