Nooit meer je fiets de trap opzeulen; bij de Hezelpoort komt een fietshellingbaan naar de snelbinder

NIJMEGEN - Nooit meer je fiets de steile, gevaarlijke trappen opzeulen: er komt een nieuwe opgang bij de Hezelpoort in Nijmegen voor fietsers van en naar de Snelbinder,  de fietsverbinding over de Waal. Kosten: 2,4 miljoen euro. Eind volgend jaar moet deze nieuwe oprit gerealiseerd zijn.

19 reacties

 • Piet

  3 jaar geleden
  Bij de nieuwe brug over de A15 wordt tol geheven. Gaan we dat hier ook doen? 4,80 euro per fiets?(Natuurlijk ben ik het daarmee niet eens, maar het is maar om even te vergelijken hoe krom onze wereld in elkaar steekt.)
 • Pim

  3 jaar geleden
  Al die automobilisten hebben duizenden kilometers asfalt voor zichzelf en mogen daarop min of meer onbeperkt de wereld vervuilen. Dat alles voor een veelvoud van de prijs van een simpele fietshelling. Krijgen fietsers opeens een paar strekkende meter voor zichzelf, om zich daar ongehinderd te verplaatsen, niet schuldig aan enige verontreiniging, wordt er op grote schaal gemopperd.
 • Jan Peters

  3 jaar geleden
  2,5 miljoen om een klein stukje niet te hoeven omfietsen dat mens is knettergek het komt zover dat de ambulance met een bakfiets moet gaan rijden..
 • Jeroen Franssen

  3 jaar geleden
  Afgezien of het te verantwoorden valt om voor 300m fietsen 2,4 miljoen uit te geven, vraag ik ook nog af hoe zo'n hellinkje uberhaupt zo duur kan zijn???
 • Frans

  3 jaar geleden
  Je moet verkeersdeelnemers alles honderd keer voorkauwen om ze iets te laten doen, bv. de fiets nemen i.p.v. de auto. Dat is nu eenmaal zo ook al zou je anders willen. Daarom zijn dit soort relatief dure maatregelen nodig. Hopelijk helpt het om weer meer mensen met fiets naar de stad te laten gaan in plaats van met de auto.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.