Volledig scherm
De Siberische boskat Beebs helpt de Nijmeegse Nousjka van de Watering met haar ptss en nachtmerries. © Facebook Nousjka van de Watering

Nousjka uit Nijmegen doet wanhopige oproep: ze zoekt nog altijd haar Siberische hulpkat Beebs

NIJMEGEN - De Nijmeegse Nousjka van de Watering is nog altijd haar hulpkat kwijt. Anderhalf jaar geleden deed ze ook al een wanhopige oproep om te helpen haar kat terug te vinden, maar nog altijd is-ie niet terecht. Daarom doet ze nu opnieuw een poging.

Volgens Van de Watering gaat het om een kleine Siberische Boskat. Deze zou haar helpen met haar posttraumatische stressstoornis (ptss) en haar onder meer uit haar nachtmerries halen.

‘We missen haar vreselijk’, zei Van de Watering anderhalf jaar geleden, en dat is nog steeds zo: ,,We missen je nog elke dag. Ik wil gewoon weten wat er gebeurd is met je, en als je elders bent, of je gewoon thuis wilt komen. (...) Je hoort bij mij, bij ons!’, zegt ze via een bericht op Facebook.

Niet alleen mist Nousjka haar kat, maar volgens haar wil ook haar dochter heel graag dat Beebs terugkomt. 

Kenmerken van de kat

De kat is 7,5 jaar oud en is voor het laatst gezien in de Nijmeegse Benedenstad, rond de Bottelstraat en de Oude Haven. Beebs is gechipt en geneutraliseerd en de vermissing is bekend bij de dierenambulance. 

Kenmerken zijn volgens haar baasje: grote verbaasde ogen, klein van stuk (1,8kg ), grote pluizige staart en erg aanhankelijk. Ook zou ze een hoog, jong en piepend miauwtje hebben.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.