De westzijde van het station.
Volledig scherm
PREMIUM
De westzijde van het station. © Bert Beelen

NS: Minder zwartrijders en incidenten door sluiting beruchte tunnelingang

NIJMEGEN - De sluiting van de westelijke ingang van het Centraal Station, ter hoogte van de Tunnelweg, heeft volgens de NS zijn vruchten afgeworpen: er is minder agressie. Dat kan betekenen dat de ingang tot de verbouwing van het station in 2023 gesloten blijft.

10 reacties

 • Ronnie Roelaas

  3 maanden geleden
  Waar NS praktisch nooit controleert is tussen Wijchen en Nijmegen. Hoeveel drugsrunners (vaak buitenlandse gastjes!) staan er wel niet op Dukenburg en Goffert klaar om een pakje in het centrum af te leveren? De rit daarheen wordt natuurlijk proletarisch afgelegd. Ja, in de avond is zo nu en dan een controle op de laatste treinen naar Den Bosch, maar zwartrijders weten dat een kaartje naar Goffert of Dukenburg volstaat om de controle door te komen en de rest van het traject gratis af te leggen.
 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  Wat een idiote oplossing, ze hadden toch gewoon toegangspoortjes kunnen maken of er een stel NS medewerkers laten controlleren op kaartjes? Waarom moeten de andere reizigers nu gedupeerd worden omdat de NS de zwartrijders niet kan weren? En inderdaad, wat meer bankjes voor de oudere reizigers zou niet verkeerd zijn, het is altijd bomvol en je kunt nergens zitten.
 • Theo Cools

  1 jaar geleden
  Tunnel,trappen,hal sfeer van een luguber station Oostblok 1970
 • Thijs Visschers

  1 jaar geleden
  Wat is tegenwoordig nog de functie van conducteurs? Is dat niet het controleren op zwart rijders?? Wat een onzin om deze ingang de sluiten met een dergelijk argument. Je dwingt nu vele mensen om een stuk om te lopen en via een andere vieze stinkende trap omhoog te lopen. Zeer klantonvriendelijk van de NS. Ik neem aan dat de gemeente hier niet mee akkoord gaat.
 • josz Grootveld

  1 jaar geleden
  En weer minder service.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen