NS terrein naast Graafsebrug met treinen.
Volledig scherm
NS terrein naast Graafsebrug met treinen. © Gerard Verschooten

NS wil verkoop van in Nijmegen wegroestende Buffel-treinen terugdraaien

NIJMEGEN - De NS stapt naar de rechter om de verkoop van 48 dieseltreinen aan een Roemeens bedrijf ongedaan te maken. Deze zogenoemde Buffel-treinen staan al anderhalf jaar gestald bij het station van Nijmegen, tevergeefs wachtend om naar Roemenië gereden te worden. De treinen moeten weg omdat ProRail aan het werk wil op het terrein.

22 reacties

 • Mexico

  2 jaar geleden
  Ja, duidelijk geval van jammerdan. Zet er ee in het spoorweg museum en de rest oudmetaal. Levert ten minste nog een habbekrats op.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Deze inmiddels zeer achterhaalde treinen, waarvan een substantieel deel niet eens meer rijwaardig is, zijn of waren eigendom van NS. De Maaslijn wordt geëxploiteerd door Arriva die met eigen materieel rijdt en zeker niet met deze treinen wil rijden. Bovendien hebben ze geen werkplaats voor onderhoud aan deze treinen. Het materieel wat de Maaslijn absoluut goed kan gebruiken moet wel geschikt materieel zijn.
 • Harry

  2 jaar geleden
  Zet ze maar in op de maaslijn, daar kunnen ze nog wel wat materieel gebruiken.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Daarom wilde geen enkele 'nieuwe' vervoerder op een van die trajecten deze buffels mee overnemen.
 • Overlord

  2 jaar geleden
  Die treintjes zijn allang afgeboekt door Roemenië. Inmiddels produceert Bombardier daar al modernere elektrische treinen. Tegelijkertijd is de aanleg van elektrische spoorwegen in volle gang! De NS wint, maar verliest een kapitaal aan verschrotting en sloop...
 1. Verwijderen stoelen leidde tot instorting uitvak NEC, zegt constructeur. ‘Je moet gewoon op je krent zitten’
  PREMIUM
  28

  Verwijde­ren stoelen leidde tot instorting uitvak NEC, zegt construc­teur. ‘Je moet gewoon op je krent zitten’

  NIJMEGEN - De verwijdering van stoelen heeft mogelijk geleid tot de instorting van een deel van het uitvak van NEC-stadion De Goffert in Nijmegen. Stadions zijn niet bedoeld voor een samengepakte groep supporters die host. Dat valt op te maken uit een reactie van constructeur Andries Broersma van Bureau Broersma, die eerder betrokken was bij de bouw van het ingestorte AFAS Stadion van AZ, in een artikel van vakblad Cobouw.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.