Het uitzicht gezien vanuit een woning aan de Mooksestraat nu...
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht gezien vanuit een woning aan de Mooksestraat nu... © Paul Jacobs

Nu aankijken tegen een boom, straks een stenen muur: buurt ziet appartementencomplex Groesbeek niet zitten

GROESBEEK - Bewoners van de Mooksestraat in Groesbeek zijn getergd over het plan om aan de achterzijde van hun huizen een Knarren-hof, een appartementencomplex voor krasse ouderen, te bouwen. Ze voelen zich niet allemaal door de initiatiefnemers gehoord én vinden dat er een verkeerde voorstelling van zaken gegeven wordt.

10 reacties

 • Paul Jacobs

  2 weken geleden
  @Joan, het gaat om een project voor ouderen (Krassen-hof) en niet voor jongeren
 • Paul Jacobs

  2 weken geleden
  Wellicht is voor veel lezers niet helder dat het huidige gepresenteerde plan feitelijke onjuistheden bevat. Dat is de kern van het bezwaar van de omwonenden. De buurt is niet tegen een knarren-hof, maar op voorwaarde dat de besluitvorming plaatsvindt op basis van valide en betrouwbare informatie. We verwachten eerlijkheid in de plannen richting B&W, de gemeenteraad en de omwonenden.
 • Babette van Mierlo

  2 weken geleden
  Prima lokatie. Dat is helaas het risico als je in het centrum woont
 • joan willems

  2 weken geleden
  Tja, als een ieder de kont tegen de krib gooit wordt er nergens gebouwd. Iedereen heeft wel een reden waarom het juist niet in jouw straatje past, de bezwaren vertragen alleen maar bouwprojecten. Wel makkelijk als je al een dak boven en je hoofd hebt en niet met smart zit te wachten op mogelijkheden je ouderlijk huis te kunnen verlaten. Dit soort mensen blokkeren de toekomst van onze jeugd.
 • Ron van Dijk

  2 weken geleden
  Lijkt mij een uitstekende plek om zo'n complex voor ouderen te bouwen. Dichtbij het centrum en de winkels, zodat de bewoners niet geisoleerd worden.
 1. Heftrucks Hyster is een uniek visitekaartje van Nijmegen
  PREMIUM
  Column ’t Plein

  Heftrucks Hyster is een uniek visite­kaart­je van Nijmegen

  Ik ben al jaren gek van heftruckbedrijf Hyster-Yale op het industrieterrein Oostkanaalhavens. Ooit heb ik er mogen rondneuzen. De geweldige drive naar vernieuwing van heftrucks, het schoon en energiezuinig maken van die ‘tilreuzen’ verraste mij enorm. De innovatiekracht van Hyster, begin jaren 50 in Nijmegen beland dankzij de Marshallhulp, zorgt voor enthousiasme bij mij. Ik noemde het al eens het ‘gele pareltje’ van de stad. Rond de productiehallen struikel je over vele enorme gele heftrucks. Een imponerend beeld. Zelfs de speelgoed-heftruck die ik ooit meekreeg, maakte direct indruk op mijn kleinkinderen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.