Stadseiland Veur-Lent.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadseiland Veur-Lent. © Foto: Bert Beelen

Nu écht definitief niet bouwen op Veur-Lent, maar waar komen die eerder geplande huizen?

NIJMEGEN - Het zag er al lang naar uit, maar sinds woensdagavond is de kogel écht door de kerk: er komen definitief geen huizen op het Nijmeegse stadseiland Veur-Lent. Maar wat gaat er gebeuren met de honderd huizen die aanvankelijk op het eiland gepland stonden? Mogelijk komen die in de Winkelsteeg of het stationsgebied.

17 reacties

 • Rob Essers

  2 maanden geleden
  Veur-Lent (met streepje) bestaat niet en over vier jaar zit er weer een andere gemeenteraad en een ander college van burgemeester en wethouders. Ik ben benieuwd wanneer er gebouwd gaat worden op Veur Lent.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Leon Graaf, het laat zien hoe linkse democratie werkt.
 • Frank de Jager

  2 maanden geleden
  Wat een giller. Zo zie je maar dat een aantal roeptoeters zo de besluitvorming kunnen beïnvloeden. Geen ruggengraat, slappe hap de Gemeenteraad. Zet er maar doelapen neer, mooi voetbalveld dat gras op het eiland. Oh nee dat is natuur (not). Gemiste kans.
 • Harrie Nak

  2 maanden geleden
  Echt bizar hoe een Nymby-campagne van de kapitale Veur-Lent villa’s tot zo’n desastreus besluit leidt. En dat dan onder het mom van ‘Het eiland moet groen blijven’. Ook met die 100 woningen was het eiland groen gebleven @Sylvia van Kessel, @Jeroen Franssen, @Jochem Boxtel, @Henk Sanders, voor de duidelijkheid, het eiland is aan de westkant van de spoorbrug één grote prachtige groene Oase. Aan de oostkant van t spoor, op het stukje waar vroeger een tankstation stond moesten woningen komen.
 • Leon Graaf

  2 maanden geleden
  Een meerderheid heeft voor een variant met bebouwing gestemd, maar dat wordt angstvallig stil gehouden. Dit laat mooi zien hoe democratisch Nijmegen echt is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen