Volledig scherm
© Fotowerk

NXP stopt deels met leveringen aan Huawei

NIJMEGEN - Chipfabrikant NXP stopt met het leveren van bepaalde producten aan Huawei. Het betreft chips die vallen onder de Amerikaanse sanctiemaatregelen tegen het Chinese concern.

,,We moeten ons houden aan internationaal geldende wet- en regelgeving en dus ook aan Amerikaanse regels”, verklaart een woordvoerder van NXP. Het bedrijf heeft een fabriek in Nijmegen. 

De chipfabrikant met hoofdkantoor in Eindhoven werkt wereldwijd. Ook in de Verenigde Staten heeft het bedrijf een vestiging.

Geen effect op werkgelegenheid

Volledig scherm
© Fotowerk

NXP wil niets zeggen over de omvang van de producten die het niet meer levert. Producten die niet vallen onder de onlangs aangekondigde strengere maatregelen levert NXP nog wel. Het staken van de leveringen heeft geen effect op de werkgelegenheid bij NXP, voegt de woordvoerder toe.

Amerikaanse bedrijven mogen zonder toestemming van de overheid geen producten meer leveren aan Huawei, dat wordt verdacht van spionage. Ook de Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm, Broadcom en Intel zouden leveringen aan Huawei hebben gestaakt. Google heeft de Android-licentie van Huawei ingetrokken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.