Oliver (links) met zijn broertjes Samuel en Abel.
Volledig scherm
Oliver (links) met zijn broertjes Samuel en Abel. © Foto: Bert Beelen

Olivers wens komt uit: voor alle drie de broers een NEC-tenue

In de kerstvakantie hing Oliver zijn wens in de boom. Achteraf wordt die dag nog specialer.

Hij voetbalt net bij DVOL in Lent en de liefste wens van Oliver was een voetbaltenue. Niet zomaar een shirtje en broek, maar een voetbaltenue van NEC. En niet alleen voor zichzelf, want Oliver denkt ook aan zijn broertjes Abel van 8 en Samuel van 3. Hij wilde voor hen óók een voetbaltenue. Want alles in huis draait om voetbal, zegt moeder Marleen Maalderink. En om NEC.

Oliver hing daarom in de kerstvakantie zijn wens in de 8 meter hoge WinterWensboom in de Stevenskerk in Nijmegen. Daar hingen er uiteindelijk meer dan 1200 in.

Een van de eerste uitstapjes in lange tijd

Het was een bijzondere dag, want het was een van de eerste uitstapjes van bijna het hele gezin in lange tijd, van moeder Marleen, vader Polle en de broertjes Samuel en Oliver. Dat was eerder niet mogelijk vanwege broertje Abel, die adhd heeft. Dat beperkt hem om samen met hen dingen te ondernemen.

Maar nu hij regelmatig naar een zorgboerderij kan, biedt dat voor het gezin allerlei mogelijkheden. Oliver miste zijn broertje wel heel erg die dag, merkte zijn moeder. Die dag dat Oliver zijn wens in de WinterWensboom hing, was een fantastische dag, met de NEC-spelers die ook in de Stevenskerk waren.

Naar de speciale NEC-dag

Die dag wordt met terugwerkende kracht nog specialer, nu de wens van Oliver ook uitkomt: een NEC-tenue voor hem en voor zijn broertjes. Ze zijn al naar een wedstrijd van NEC geweest en binnenkort gaan ze naar de speciale NEC-dag om hun outfit in ontvangst te nemen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.